2011. január 23., vasárnap

LOGICO - a sikeres tanulójáték

Közel 15 éve ismerem, használom, ajánlom, beszerzem bárkinek a LOGICO játékcsaládot. Szakmai ajánlásom révén a térségünk egyik legkedveltebb fejlesztőeszköze lett, hisz az óvodások napirendjébe rendkívül jól beépíthető.
Használható játékidőben, de speciális képességfejlesztő eszközként is, otthon vagy akár intézményekben.
A LOGICO PRIMO a következő területek fejlesztéséhez kínál játékos feladatokat:
  • érzékelés
  • koncentráció
  • mennyiségek és színek ismerete
  • térbeli tájékozódás
  • nyelvi kifejezésmód
  • tárgyi információk
  • hozzárendelések és analógiaképzés révén logikai összefüggések keresése
A kártyák folyamatosan nehezednek egy.egy feladatcsomagon belül és  a PRIMO kerettel együtt használhatóak. A keret könnyen kezelhető, fejleszti a vizuális észlelést, a szem- és kézkoordinációt. A kerethez rögzített korongok tologatásával bejelölhető a helyes megoldás. A kartonlapokra így nem kell írni, újra és újra felhasználhatóak. A korong tologatása a kötött pályán kiválóan alkalmas az írás előkészítéshez.

 Az alaplap maga is szem-kéz koordinációt segítő eszköz. Az alapszínek tanításához is hó lehetőséget nyújt a Prímo keret, melyen 6 nagyméretű gomb beillesztésével oldhatók meg a feladatok. Először mindig a keret alján a tároló részbe /" garázs" / vezetik a kicsik a gombokat. behelyeznek egy feladatlapot és indulhat a gondolkodásmóka :)

A megoldások a kártya hátoldalán ellenőrizhetik.
Miután minden sorba odakerült a megoldást jelentő gomb, a kártyát megfordítva helyezzük be, és akkor már csak azt kell ellenőrizni, hogy a gombok ugyanolyan sorrendben követik-e egymást, mint a megoldólapon.
 
Első látásra talán bonyolultnak tűnik a feladat, mert több dologra kell egyszerre figyelni, de a gyerekek hamar megszokják a feladatok mechanizmusát, és örömmel tologatják a korongokat. Az önellenőrzés lehetőségét pedig nagyon élvezik, hisz azonnali a sikerélményhez juttatja őket.

Nincsenek megjegyzések: