2010. december 1., szerda

ThinkFun - az igazi gondolkodásmóka

Akkor belevágok :)

Egy nagyszerű játékcsaláddal akarlak megismertetni.
Talán a legjobb kifejezés erre: a gondolkodásmóka!
Hiszen a ThinkFun játékok gondolkodási rutint alakítanak ki, játékos formában.
  • A tárgyak forma, szín és képi világa vonzza a tekintetet és a kezeket.
  • Sem gyerek, sem felnőtt nem tud ellenállni a kíváncsiságnak.  Szórakoztatóan és ötletekkel telítve éri el, hogy a játékokban a gondolkodás és a móka egymást erősítve jelenhessen meg. 
  •  Ez a játékcsalád  a játszva tanulás pedagógiai módszerének megtestesülése: az önmagával történő motiválás, a probléma felismerés és -megoldás, a szabálytudat kialakítása és -fejlesztése mind lehetőségként rejlenek benne.
Didaktikus felépítése a következő:
  1. Gondolkodni tanító magas élvezeti értékű eszköz.
  2. Az élmény, az agymunka, az eredmény együttese ösztökéli a folytatásra a játékost.
  3.  A ThinkFun játékokban a fokozatosan nehezedő állomások és a játékos gondolkodásmódját a tevékenység folyamán alakító rendszer, biztos garanciái a sikernek.  
  4. A fokozatosság részben a megértést, részben a sikerélményt szolgálja, de legfőképpen a megoldáshoz szükséges stratégiai lépéseket gyakoroltatja.
  5. Ez a játékcsalád  egyértelmű és könnyen érthető jelrendszer segítségével adja meg a feladatokat és biztosítja a megoldás (akár gyerek által történő) ellenőrizhetőségét.
  6. Eredményesen alkalmazható a kudarckerülő és a sikerorientált gyerekek (és felnőttek) esetében.
  7.  A képi világuknál fogva korai fejlesztő eszközként alkalmazható óvodásoknál,iskolásoknál illetve terápiás célokra  felnőtt korban.
  8. A ThinkFun játékok tökéletesen alkalmasak bármely életkorban az önfejlesztésre, ennek egyetlen feltétele a játékszabály betartása és a gondolkodásmód megértése.

Nincsenek megjegyzések: